nablator > 11-10-2022, 07:10 PM
(11-10-2022, 05:50 PM)Anton Wrote: You are not allowed to view links. Register or Login to view.Some more for Rabundica... rhubarb?(11-10-2022, 02:39 PM)Helmut Winkler Wrote: You are not allowed to view links. Register or Login to view.3) Does someone know what plant the (radix) Rebundica comes from?
Google gives only a couple historic mentions in recipes
Anton > 11-10-2022, 08:29 PM
(11-10-2022, 07:10 PM)nablator Wrote: You are not allowed to view links. Register or Login to view.But wild rhubarb a.k.a. burdock is not edible
Searcher > 26-11-2022, 12:04 AM
Quote:Item, man giesse ein wenig Balsam in die Hand, und halte die gegen der Sonnen Schein aufgehebt; Ist der Balsam gerecht, so brennet die Sonne dermassen an die Hand, daß man es kaum erleyden kan. Wann man ein Tröpfflein an eine Messer Spitte thut, und hält es ans Feuer brennet der Balsam, so ist er gut.Auch, wer ein wenig Balsam in Geiß Milch thut, in einer Schaalen; Ist er gerecht so gerinnet die Milch gleich, als wann man Kase darauß machen wolte. Ein Tropsflein Balsam in eine Schaale mit Wasser gethan; Ist er gut, so bleibet das Wasser hell, wird es aber trübe, so ist der Balsam nicht just. (Item, pour a little balm into your hand and hold it up against the sun's rays; If the balm is right, the sun burns your hand so that you can hardly bear it. If you put a droplet on the tip of a knife and hold it to the fire, the balm burns, then it is good. Also, one who puts a little balsam in goat's milk in a bowl; If it is true, the milk coagulates as if you wanted to make cheese out of it.)I don't know whether You are not allowed to view links. Register or Login to view. really means " to hold it up to the sun's rays", but it intrigues.
MarcoP > 21-12-2022, 03:17 PM